- Leiplatanen


LEIPLATANEN 
De platanen (Platanus) en daarmee natuurlijk ook de leiplatanen zijn snelgroeiende bomen. De leiplatanen hebben grote groene handlobbige bladeren breedte 12 tot 25cm. Het blad van de leiplatanen verkleurt in de herfst naar bruingeel.

Sierwaarde van de leiplatanen zijn de afschilverende bast en de stekelige vruchten die tot ver in de winter aan de leiplatanen blijven hangen. 

De vers voorgeleide leiplatanen (Platanus acerifolia) groeien goed op niet te arme zand-, veen- en kleigronden. De leiplatanen verdragen zowel een vochtige als een droge standplaats. 

De leiplataan heeft een krachtigere groei dan een leilinde geeft eerder het gewenste resultaat maar de leiplatanen vereisen danook meer snoeiwerk.

Het huidig veel voorkomende type leiplatanen is Platanus acerifolia en Platanus acerifolia 'Malmburg'. Er zijn meerdere soorten, maar door het grote blad van de Platanus acerifolia en de Platanus acerifolia 'Malmburg' worden deze op de vorboomkwekerij gebruikt om meerjarig voor te leiden.

Meerjarig voorgeleide leiplatanen van Geplant-en-Klaar!

De meerjarig voorgeleide volwassen/volgroeide leiplatanen van Geplant-en-Klaar! zijn van het type Platanus acerifolia 'Malmburg'.

De meerjarig voorgeleide leiplatanen, leilinde, lei-beuk, lei-carpinus en lei-prunus, zijn meerjarig begeleid en gesnoeid op kwekerij. Na plaatsing van deze meerjarig voorgeleide leiplatanen heeft u meteen het eindbeeld waaraan alleen nog onderhoudssnoei noodzakelijk is.

Om de onderhoudssnoei goed te kunnen uitvoeren komt Geplant-en-Klaar! na het eerste groeiseizoen de meerjarig voorgeleide leiplatanen in uw aanwezigheid snoeien. Zodat u, indien u dat wenst, de onderhoudssnoei zelf kunt doen in de opvolgende jaren. 

Daarom biedt Geplant-en-Klaar! u een compleet pakket te weten:

Het aantrekkelijke alternatief voor het verkrijgen van volwassen leibomen/leiplatanen.

- een gratis snoeibeurt na het eerste groeiseizoen de aangeplante meerjarig voorgeleide leiplatanen /leibomen(tegen kilometervergoeding) 
- inclusief 2 boompalen met boomband plus plaatsing bij de geleverde lei-bomen of leistellage met 5 meterse palen de bomen bevestigt aan twee gegalvaniseerde ijzerdraden tussen deze palen, waaraan de meerjarig voorgeleide leiplatanen verbonden.
- inclusief 40 liter potgrond per meerjarig voorgeleide leiplataan. 
- inclusief graven plantgat. 
- inclusief het planten van de meerjarig voorgeleide leiplatanen. 
inclusief het verbinden van de leirekken van de meerjarig voorgeleide leiplatanen voor een strakke en representatieve uitstraling
- inclusief groeigarantie, 1 jaar garantie op de meerjarig voorgeleide leiplatanen/leibomen aangeplant door Geplant-en-Klaar!.

e-mail: info@geplant-en-klaar.nl Website: www.geplant-en-klaar.nl http://twitter.com/GeplantenKlaar